Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Lenfödem Hakkında Doç. Dr. Deniz Çevirme’den Bilgiler

Lenfödem, ilerleyen aşamalarda kollar ve bacaklarda hareket zorluğuna ve yaralara neden olan bir hastalıktır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, hastalığın önemine dikkat çekerek, “Lenfödem sinsi, ilerleyici ve kronik bir hastalıktır. Erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Toplumda “fil hastalığı” olarak bilinen lenfödem hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenf sisteminin işleyişini şu şekilde açıkladı: “Lenf sistemi, lenf damarları, lenf kılcalları, lenf hücreleri, lenf nodülleri, bademcikler, timüs bezi ve dalaktan oluşur. Bu sistemdeki sorunlar dokularda şişliklere ve sonuç olarak lenfödeme yol açabilir.”

Lenf kanallarının kollar ve bacaklarda tıkanabileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Çevirme, tıkanıklıkların doğuştan gelen anatomik bozukluklar ya da farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Lenfödem ilerledikçe ciltte sertleşme, kalınlaşma, portakal kabuğu görünümü ve yaraların oluşabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken teşhisin önemine değindi ve tedavi sürecinde iltihabın azaltılmasının ana hedef olduğunu belirtti.

Lenfödem hastalığının lipödem, aşırı kilo alımı ve selülitlerden farklı bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken tedavinin önemine değinerek, tedavi sürecinde cerrahi prosedürlerin uygulanabileceğini aktardı.

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödem tedavisinde cerrahi müdahalelerin ve alternatif tedavi yöntemlerinin hastalığın her evresinde uygulanabileceğini belirterek, hastaların günlük yaşantılarına dönmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.