child porn bonusu veren HD siteler milf bonusu siteleri deneme Free Sex Bonusu Veren HD Siteler

Sso’nun şirketlere sağladığı 4 fayda

SSO’NUN ŞİRKETLERE SAĞLADIĞI 4 FAYDA

 

VERİMLİLİĞİ VE GÜVENLİĞİ ARTIRAN SSO’NUN 

ŞİRKETLERE SAĞLADIĞI 4 FAYDA

 

Günümüzde birçok işleve sahip olan çevrimiçi platformlar, alışverişten bürokratik hizmetlere, sosyal etkileşimden eğitime kadar birçok alanda kişilerin hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor. Bu tür hizmetler için kullanıcı girişi ve parola talep eden çevrimiçi platformlar, güvenli internet kullanımı için risk oluşturabiliyor. Tek bir kimlik bilgisi ile kullanıcıların tüm platformlara giriş yapmasına olanak tanıyan tek oturum açma (SSO), kimlik doğrulama sürecini basit ve güvenli bir hale getirebiliyor. Giriş yapılan her platformun, ardında çerezler bıraktığını ve bunun verimsizliğe yol açtığını ifade eden bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, SSO’nun şirketlere sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

 

Günlük yaşamın bir parçası olan çevrimiçi platformlar, data toplamak ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilmek amacıyla kullanıcılardan giriş bilgisi ve parola talep ediyor. Her platformun kimlik bilgisi istemesi nedeniyle hesaplar arasında parola karmaşıklığına yol açan bu durum şirketler için güvenlik, zaman ve mali açıdan verimsizliğe yol açıyor. Tek bir kimlik bilgisi seti kullanarak çeşitli uygulamalara ve hizmetlere ulaşmayı mümkün kılan tek oturum açma (SSO), kullanıcıların her platformda kimlik bilgilerini hatırlama zorunluluğunu ortadan kaldırarak kolay ve güvenli erişime olanak tanıyor. SSO’nun kullanıcı erişim izinleri üzerinde tam gözetim ve kontrol sağladığını belirten bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, “Hatırlanmayan şifrelerden kaynaklı zaman kayıplarının ve bir parolanın açığa çıkmasıyla diğer hesapları tehlikeye atan saldırıların önüne geçen SSO, işletme ve çalışan bilgilerini güvence altına alarak verimliliği artırıyor ve finansal tasarruf sağlıyor.” açıklamasında bulunarak SSO’nun şirketlere sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

 

1. Çalışan ve BT Verimliliğinde Artış: Tek bir parola ile birden fazla uygulamaya erişim izni vermek, kullanıcıların daha fazla parolayı hatırlama ve yönetme ihtiyacını ortadan kaldırarak zaman ve iş gücünden tasarruf sağlıyor. SSO, ayrıca parola yardımı ihtiyacını azaltarak, tüm uygulamalara hızlı ve kolay erişimi mümkün kılıyor.

 

2. Maliyet Tasarrufu: Birleşik Krallık’ın saygın danışmanlık şirketi Forrester Research’ün verilerine göre, her bir çalışanın parola sıfırlaması şirketlere 70 dolara mal oluyor. Benzer şekilde Gartner analistleri, yardım masasına yapılan çağrıların %40’ının şifreler ve sıfırlamalarla ilgili olduğuna dikkat çekiyor. SSO çözümü, mevcut maliyetlerin bir kısmını azaltmaya yardımcı olabiliyor.

 

3. Daha Az Parola Yorgunluğu ve Daha Güçlü Güvenlik: Her hesap için benzersiz parolalar oluşturmak önemli bir güvenlik önlemi sağlıyor ancak uygulanması zor olabiliyor. Kullanıcılar her hesap için karmaşık ve farklı parolalar hatırlamak zorunda kalıyor. Bu da unutkanlığa, parolanın farklı bir hesapta yeniden kullanılmasına ve diğer güvenlik açıklarına yol açabiliyor. Parola yorgunluğunu azaltan SSO, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye destek sağlayarak, kullanıcıların şifrelerini paylaşma veya yeniden kullanma riskini azaltarak güvenliği güçlendiriyor.

 

4. İyileştirilmiş Yasal Uyumluluk Duruşu: SSO; MFA, erişim denetimi ve otomatik oturum kapatma gibi etkili erişim kontrolleri sağlayarak GDPR, HIPAA ve PCI DSS gibi güvenlik düzenleme gerekliliklerine uyulmasına yardımcı oluyor. Bu kontroller hassas verilerin korunmasına ve yasal gerekliliklere uyulmasına destek sağlıyor.

 

SSO stratejisinin başarılı olması için özel ihtiyaçları karşılayacak doğru çözümün tespit edilmesi önem taşıyor. SSO ve kullanıcı kimlik doğrulama deneyiminde oynadığı rol hakkında daha fazla bilgi edinmek için AuthPoint Total Identity Security deneme sürümünü talep edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir