Sindirim sorunlarının doğal çaresi: Kışın kuru kayısı yemenin 5 faydası

Kış ayları, sağlıklı ve lezzetli kuru kayısıları tüketmek için ideal bir zaman sunmaktadır. Bu altın rengi meyveler sadece enfes bir tat sunmakla kalmaz, aynı zamanda soğuk havalarda vücuda birçok fayda sağlar.

Kuru kayısı tüketmenin kış diyetinize olan avantajları:

Cilt Sağlığını Destekler:

A vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan kuru kayısı, cildi besleyerek parlaklığını korur. İçerdikleri antosiyaninler cildi güneşe karşı korur ve kırışıklık riskini azaltır. Beta-karoten ise cildin nem dengesini sağlar, elastikiyetini artırır ve kuru ciltler için ideal bir bakım sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:

Kayısı, C vitamini bakımından zengin olup bağışıklık sistemini destekler. Antioksidanlar, iltihap önleyiciler ve antiviral özellikleriyle birçok sağlık faydası sunar. Ayrıca demir ve potasyum içeriği ile kan sağlığını destekler ve enerji seviyesini yükseltir.

Sindirim Sorunlarına Doğal Çözüm:

Kuru kayısıdaki lifler sindirimi destekleyerek sindirim sorunlarını önler ve kabızlığı engeller. Özellikle kış aylarında azalan aktivite ve ağır yemeklerle ortaya çıkan sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.

Vücut Isısını Korur:

Geleneksel olarak “ısıtıcı yiyecekler” olarak adlandırılan kuru kayısılar, vücut sıcaklığını korumaya yardımcı olur ve sabit bir enerji seviyesi sağlayarak vücudu ayakta tutar.

Göz Sağlığına İyi Gelir:

Beta-karoten bakımından zengin olan kuru kayısılar, göz sağlığını destekleyerek yaşlanan gözlere fayda sağlar. Lutein ve zeaksantin içeriği ile oksidatif stresi azaltır ve göz sağlığını korur, aynı zamanda kuru gözleri önler.

Related Posts

‘Mumyanın laneti’ kanseri durdurabilir mi? Ölümcül mantar, hücreleri hedef aldı

Eski Mısır mezarlarında keşfedilen ve ‘mumyanın laneti’ olarak anılan aspergillus flavus mantarı, bu kez ölüm değil umut saçıyor olabilir. Çıplak elle dokunulduğunda ölüme neden olabilecek kadar toksik olan bu mantar türü, kanser tedavisinde devrim niteliğinde bir araştırmanın odağına yerleşti. Peki, tarihin karanlık sırlarından biri, modern tıbbın elinde şifa kaynağına dönüşebilir mi?

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.