Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner Hastalığı ve Klima Bakımı

Lejyoner hastalığının önlenmesi için klima bakımı şart!

Lejyoner hastalığı, özellikle 25-55 derece arası sularda hızla üreyen Legionella Pnömonisi bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Kronik belirtiler arasında ateş, kas ağrıları, nefes darlığı ve bulantı gibi semptomlar bulunmaktadır. Bu bakteri genellikle su ile çalışan sistemlerde çoğalabilir ve klima gibi cihazlarda sıkça rastlanabilir. Yaz aylarında klima kullanımının artmasıyla klima bakımının düzenli yapılması önem arz etmektedir.

Erken teşhis ve tedavi hayati önem taşır!

Lejyoner hastalığına yakalandıktan sonra belirtilerin ortaya çıkmasının ardından erken teşhis konulmazsa veya tedavi edilmezse ölüm riski artabilir. Hastalığın nedeni olan Legionella bakterisi solunum yoluyla bulaşabilir ve zatürreye dönüşebilir. Kan ve idrar tahlilleri ile teşhis edilen hastalık, hastanın semptomlarına göre farklılık gösterebilir. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunan kişiler ve risk altındaki gruplar için daha dikkatli olunmalı ve belirtiler üzerinde durulmalıdır.

Risk altındaki grupların dikkat etmesi gerekenler!

Lejyoner hastalığına karşı daha yüksek risk altında olan kişiler arasında sigara içenler, KOAH hastaları, amfizem hastaları ve 50 yaş üstü bireyler bulunmaktadır. Ek olarak, böbrek yetmezliği, akciğer yetmezliği, astım ve kanser gibi rahatsızlıkları olanlar da risk altındadır. Bu kişilerin özellikle sindirim semptomlarına karşı daha dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Related Posts

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.