Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı 2024’te 21 Bin Vaka İnceledi

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Suçları Aydınlatmaya Devam Ediyor

Emniyet birimlerinin vazgeçilmez beyaz önlüklü kahramanları, delilden suçluya ulaşan sanatkarlar olarak biliniyor. Bu kahramanlardan biri de Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, 2024 yılında önemli çalışmalara imza attı.

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nın Başarısı

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında 21 bin 873 vaka incelemesi yapıldığını ve yaklaşık 140 bin bulgunun incelendiğini açıkladı. Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da meydana gelen adli ve idari olaylarda elde edilen delillerin incelendiği laboratuvar, suçluların adalet önüne çıkarılmasında hayati bir rol oynuyor.

  • Laboratuvar, elde edilen bulguları belge inceleme, balistik inceleme, iz inceleme ve kimyasal inceleme bölümlerinde uzmanlarla inceleyerek suçların çözülmesine katkı sağlıyor.
  • 2024 yılında 21 bin 873 vakada yapılan incelemeler, suçluların yakalanmasında önemli rol oynadı.
  • Balistik kovan inceleme ve arşiv sistemi olan Balistika, TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirildi ve suçların çözülmesine büyük destek sağlıyor.
  • Uyuşturucu maddelerin analizleri de laboratuvarda hızla yapılıyor ve suçluların cezalandırılmasında önemli bir adım oluşturuyor.

Laboratuvar Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verirken, Türk mühendislerinin geliştirdiği Balistika sistemi sayesinde suçların aydınlatılmasında büyük adımlar atıldığını vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / TURAN BULUT – Genel

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.