Hastanede skandal hata! Yanlış ameliyata giriyordu, babası son anda yetişti

Murat Çataldaş’ın Babası, Yanlışlıkla Oğlunu Farklı Bir Ameliyata Gönderilmesini Önledi

24 yaşındaki Murat Çataldaş, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yapılan muayene sonucunda bağırsak fıtığı teşhisi konuldu. Bu teşhisin ardından 2 kez ameliyat olan Çataldaş, rahatsızlanınca yine aynı hastaneye gitti. Muayeneler sonucunda yatış alınan Murat Çataldaş’ın başına gelenler dikkat çekiciydi.

Oğlunu Uyararak Büyük Bir Hata Önledi

Murat Çataldaş’a, safra kesesi ameliyatı yapılacağı söylendi ve hazırlıklar başlatıldı. Fakat, karışan evraklar nedeniyle doğru ameliyat bilgisi verilmedi ve aslında safra kesesinin sağlam olduğu ortaya çıktı. Durumu fark eden Murat’ın babası, bu büyük hata sonucunda oğlunu son anda farklı bir ameliyattan kurtardı.

Murat Çataldaş, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: “Apandisit ameliyatlarından sonra safra kesesi ameliyatına alınacaktım. Babam yetişti ve hemen durumu engelledi. Dosyalar karışmış, odalar değişmiş. Doktorla konuştuk, sorunu çözdük.”

Sağlık Çalışanlarından Gelen Şaşkınlık

Murat’ın babası, oğlunun yanlış ameliyata gönderilmesi karşısında doktorları uyarmasıyla büyük bir kriz önlendi. Şaban Çataldaş, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Doktor da şaşırdı, dosyaların karıştığını fark etti, müdahale etti.” Yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarının dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Çağla Taşçı – Sağlık

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.