İbrahim Elif Apartmanı davası: ‘Üç ayrı kamu işim var, buradan yürütemem’

Maraş Merkezli 6 Şubat Depreminde Yıkılan İbrahim Elif Apartmanı Davası

Maraş merkezli 6 Şubat depreminde Hatay’ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’ndeki İbrahim Elif Apartmanı’nın yıkılması sonucunda 60 kişi hayatını kaybetti. İbrahim Elif Apartmanı’nın ikinci duruşması Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşmaya tutuklu müteahhit Mithat Tümyürek, tutuklu şantiye şefi Ferit Tarhan, tutuklu inşaat mühendisi Cafer Tacettin Güler, cezaevinde bulundukları yerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Ayşe Kuseyri, müştekiler ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

‘İmzaları Ben Atmadım’

Tutuklu sanık Ferit Tarhan, yıkılan binada şantiye şefliği yapmadığını ve belediyede atılan imzaların kendisine ait olmadığını iddia etti. Tarhan, bir önceki celsede Mithat Tümyürek’in kimlik karşılığında imza attığını söyleyerek, “Doğrudur ben hiçbir yerde imza atmadım, şantiye şefliği yapmadım. 6 aydır tutukluyum, iflasın eşiğine geldim. 3 ayrı kamu işim var, buradan yürütmem mümkün değil. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Depremin Şiddetinden Bahsetmiyorlar’

Tutuklu müteahhit Mithat Tümyürek, bina yapımında suçu olmadığını ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunun bilimsel olmadığını savundu. Tümyürek, 1997’den bu yana birçok bina inşa ettiğini ve diğer binalarında yıkım olmadığını belirterek, bu binanın yıkılmasının sonradan yapılan eklemeler ve depremin şiddeti nedeniyle olduğunu iddia etti. Bilirkişi raporunda depremin şiddetinden bahsedilmediğini belirten Tümyürek, “Onları Allah’a havale ediyorum. Aynı acıları yaşasınlar, Allah’a sığınıyorum” dedi.

Tutuklu inşaat mühendisi Cafer Tacettin Güler ise “Bilirkişi raporu bilimsel verilere dayanmıyor ve suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Fotoğraflara Bakılarak Karar Verilmiş’

Tutuksuz sanık Ayşe Kuseyri, yarı zamanlı mimarlık yaptığını ve bilirkişi raporunda bahsedilen binanın büyütülmesi iddiasını reddetti. Binada büyütme değil, balkonlarda küçülme olduğunu savundu. Bu binanın Antakya Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetlendiğini ve defalarca kontrol edildiğini belirten Kuseyri, “Bilirkişi raporunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Fotoğraflara bakılarak karar verilmiş” şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı’nın şantiye şefi olarak adı geçen Fethi Tarhan’ı tanıyıp tanımadığını sorması üzerine, Kuseyri, “Gördüğüm mühendis bir arkadaşımdı. Bu binada nasıl bir rol aldı, ne yaptığını bilmiyorum” dedi.

Müştekiler, İbrahim Elif Apartmanı’nın hızlı bir şekilde yıkıldığını ve ayrıca çevresinde yıkılmayan binalar bulunduğuna dikkat çekerek, “sorumlular cezalarını çeksin” talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Şubat’a erteledi.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç’tan, PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı neden gözaltına alındı? Özgür Kabadayı kimdir?

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın yaşamı ve neden gözaltına alındığı merak ediliyor. Peki, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı neden gözaltına alındı? Özgür Kabadayı kimdir? İşte ayrıntılar…

Arnavutköy’de emniyet şeridinde aracından inen sürücüye minibüs çarptı: 1 ölü

Kaza saat 20.00 sıralarında D-020 Karayolu İmrahor Mahallesi geçişinde meydana geldi. Yolun emniyet şeridinde duran 41 TR 974 plakalı otomobilin sürücüsü O.Y., araçtan inmek için kapıyı açtı. Bu sırada aynı yönde ilerleyen 34 CYB 169 plakalı minibüs …

Aralarında Türkiye de var! ABD’den yasa dışı finansal ağa yaptırım

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, “ABD Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye merkezli yasa dışı bir İran finansal ağına yaptırım uyguluyor” dedi.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …