6 bileşenli karma aşı uygulaması bugün itibarıyla başladı

Ankara’da Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde 6 Bileşenli Karma Aşının Uygulanması Başladı

Ankara’da bulunan Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde 6 bileşenli karma aşının ilk uygulaması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe ve sağlık çalışanları programda yer aldı.

“Aşılar Hastalıklardan Koruyan Silahlarımız”

Bakan Memişoğlu, 5’li karma aşıya hepatit B aşısının da eklendiğini belirterek, aşının toplamda 6 hastalığa karşı koruma sağlayacağını açıkladı. Aşıların insanlık için önemine vurgu yaparak, aşının bulaşıcı hastalıklarla mücadelede kilit bir rol üstlendiğini ifade etti.

“Hastalık Bakanlığı Değil Sağlık Bakanlığıyız”

Bakan Memişoğlu, Sağlık Bakanlığının hastalıklardan koruyucu önlemlere odaklandığını, toplumun sağlıklı kalması için tüm bireylerin destek vermesi gerektiğini söyledi. Aşıların önemine dikkat çeken Bakan, insanların aşı programlarına uyum sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak uygulanacak olan 6 bileşenli karma aşının, çocukların korunma kapsamını genişleterek, sağlık kurumlarında yaygın olarak uygulanacağı belirtildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Erdem Aksoy – Sağlık

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.